#featured-post a{color:#fff} #featured-post ul{list-style:none;padding:0} #featured-post ul li{padding:2px 0 0 2px;float:left;clear:none;width:183px} #featured-post .item-content{background:transparent} #featured-post .item-thumbnail{background:transparent} #featured-post .item-content img{width:183px;height:183px} #featured-post .item-title{line-height:1.3em;font-size:90%;min-height:50px;max-height:50px;;opacity:0.75;background:#000;margin:-63px 0 1px;padding:5px;color:#fff;overflow:hidden} #featured-post ul li:first-child{height:250px!important;width:250px!important;padding:2px 0 0!important} #featured-post ul li:first-child img{height:250px!important;width:250px!important} #featured-post ul li:first-child + li + li + li{width:368px!important;height:64px!important;overflow:hidden} #featured-post ul li:first-child + li + li + li img{width:368px!important;height:368px!important} #featured-post ul li:first-child + li + li + li div.item-title{margin:-373px 0 5px;padding-right:60px;min-height:56px;max-height:56px;opacity:0.90;background: #000 url('https://lh6.googleusercontent.com/-XE052qluJF4/T5WdnWYnAmI/AAAAAAAAJTg/yzMM76rYjkI/s48/Arrow%2520Right.png') 305px 7px no-repeat!important} #featured-post ul li:first-child + li + li + li div.item-title a{font-size:16px;line-height:1.2em}

Friday, April 17, 2009

.::Keributan::.

Hye rakan2ku...
Pasti anda tertanya2 kan ape ke halnyer mamat bernama Kufaz ni letak tajuk sebegini secara tiba2 jer.. well... seperti yg tertera yg tertera pada diskripsi blog ini, aku telah pun secara terangnya menjelaskan mengenai genre penulisan sayer... dan anda sepatutnya tau yg aku ingin meluahkan perasaan tak best aku ini...

First of all,
aku rasa tak suker sgt2 pd hari gaji aku... iye.. aku ulang... aku rasa tak suker sgt2 pd hari gaji aku... hm... sepatutnya hari itu la yg org laen yg bekerja nnti2kan kan? tapi tidak aku... malah tidak salah andai aku kater yg bukan aku je rasa sedemikian.. ramai lagi yg mcm tu bai...

Bukan sebab aper... aku rasa tak setimpal lak ngan aper aku kerja kan di pejabat sebuah syarikat gergasi yg kononnyer memperoleh keuntungan berjuta2... aku makan basic je tu bai... aku mmg geram... kalo dahulu, sumer staf2 berkejar sakan buat OT sampai lebam... kuar gaji jer, kencang n mantap... tapi tak sekarang... tetibe hilang... sampai buntu kami semua nie.. nak byr tu ni pun susah.. ni plak nk beli PS3 yg sekarang tgh market RM1450... korang rasa tak mcm tu...

Hari2 aku dpt customer2 yg irrate kaw2 ngan perkhidmatan syarikat yg aku kerja nie.. yg kene layan.. staf2 mcm aku gak... dah la kene marah, dlm kepala fikir tentang mende2 duniawi yg perlu dilangsaikan... nak beli keta lagi... rumah lagi... kawen lagi... isk, dpt lak customer mcmtu.. mmg aku pun naik angin balk... ikutkan hati mau jer aku bakar HR tu tapi aku masih lagi siuman... aku pun tak tau la samada aku masih berminat atau tak kerja kt situ lagi... seres aku ckp.. mcm rasernyer nak hentikan kontrek mcm tu jer.. tapi skang ni, training bond tak dpt lagi.. so, nak taknak kene gak behave...

Org ckp maybe sbb masalah gawat yg buat sumer menderita ni.. tapi, still, kalo gawat, sepatutnyer 'mereka' tidak mengambil lagi pekerja serta akan berhentikan staf yg laen.. ni tak... di amik nyer lagi pekerja ader la... sah2 nk tunjuk bahawa syarikat ini ader lagi bajet yg besar utk staf2 nyer... abes tu... apsal kdg2 gaji masih lagi tak sekencang dulu? malah tiada chance pun nak kencangkan gaji...

So... maybe kene tunggu je kot sampai mereka bukak mata balik la kot... dan aku tak suker customer yg irrate mcm gampang... mampos ko aku marah balik!

8 comments:

Fuzzy Rizal Aris said...

ngko kije mane ek?

kUfaZuke said...

Di sebuah syarikat telekomunikasi yg besar... hahha.. takleh reveal nnti kene saman... hahha~

adza said...

hahha~ aku tau.. aku tau..

*smbil angkat tangan*

kUfaZuke said...

diam diam sudey... hahaha!!

Mista Cookies said...

ape kate ko letak jek syarikat GERGASI ko tu...hu3..

lagik senang supaya dak2 lain tidak bekerja kat cini...

kat sini KUANTITI lagi bagus..KUALITI yg dibuang..

kUfaZuke said...

itu la pasal... mereka mencari Kuantiti lagi daripada kualiti.. tu yg susah tu... haha~

Cik Zetty said...

ha! Aku taw kaw keje many!
syarikat telekomunikasi yg mcm gampunk!
bahahaha.
sean korang.
gajo basic jew.
bodow mmg.
g amek pekeje len lg watpe.
kunun bkembang maju lar?
hampes!
sabo jele.
dpt training bond, blah jew.
=)

kUfaZuke said...

itu yang sayer tgh cadangkan nie wahai miss zetty paloma!! hahaha...