#featured-post a{color:#fff} #featured-post ul{list-style:none;padding:0} #featured-post ul li{padding:2px 0 0 2px;float:left;clear:none;width:183px} #featured-post .item-content{background:transparent} #featured-post .item-thumbnail{background:transparent} #featured-post .item-content img{width:183px;height:183px} #featured-post .item-title{line-height:1.3em;font-size:90%;min-height:50px;max-height:50px;;opacity:0.75;background:#000;margin:-63px 0 1px;padding:5px;color:#fff;overflow:hidden} #featured-post ul li:first-child{height:250px!important;width:250px!important;padding:2px 0 0!important} #featured-post ul li:first-child img{height:250px!important;width:250px!important} #featured-post ul li:first-child + li + li + li{width:368px!important;height:64px!important;overflow:hidden} #featured-post ul li:first-child + li + li + li img{width:368px!important;height:368px!important} #featured-post ul li:first-child + li + li + li div.item-title{margin:-373px 0 5px;padding-right:60px;min-height:56px;max-height:56px;opacity:0.90;background: #000 url('https://lh6.googleusercontent.com/-XE052qluJF4/T5WdnWYnAmI/AAAAAAAAJTg/yzMM76rYjkI/s48/Arrow%2520Right.png') 305px 7px no-repeat!important} #featured-post ul li:first-child + li + li + li div.item-title a{font-size:16px;line-height:1.2em}

Saturday, April 11, 2009

.::Saya sebuah CINTA::.

.::Saya sebuah CINTA::.

karya asal : kUfaZuke


Hye kawan2… arini saya nak bercerita… nak tau cerita apa? hehehe… sudah tentu kisah hidup saya…hehehe.. apa kata saya mulakan dgn pengenalan diri saya dulu… nak tau tak? mesti pembaca2 sekalian nak tau kan?
ok.. jom kita mula…

Nama saya adalah Cinta… ye.. Cinta… C.I.N.T.A… lima huruf yg ringkas tapi amat bermakna kan? org sumer sukakan saya.. dan ada yg tak suka tau… saya ni ada di mana2.. tapi saya pun hairan.. naper ada org ckp.. susah sgt nk jumpa saya… susah sgt nak carik saya…sedih saya tau… saya ni amat suci.. kdgkala amat manis.. dan kdgkala amat pahit… bukan salah saya kalau saya pahit.. tapi akal manusia tu sendiri yg wat saya mcm nie… saya ok je.. yg derang nak susah2kan saya wat pe?
kalau kawan2 nak tau… spesis saya ni byk tau.. tapi saya dicipta dikhususkan utk merapatkan hubungan antara dua manusia… best kan?

haih.. best ke? kawan2 baca la citer saya dulu k?

Kawan2 nak tau? dulu kan… saya bersama dgn dua org kapel ni… mereka gunakan saya sbg medium hubungan mereka… ari2 dok ckp mereka cinta sesamer mereka…
sweet sgt2… saya suka… rasa mcm diri ni dihargai sgt2… semasa xde aper2 hubungan dulu… mereka galak sebut nama saya utk didedikasikan utk satu sama lain…saya hargai sgt2… tapi saya pelik la… naper kan.. bila mereka dah ucap atau declare kapel… lama2 derang makin lupakan saya…ibarat diri saya ni pudar je antara mereka… dulu bukan main derang ucap2 nama saya… tapi bila dah kapel… nak ckp ‘i love u’ pun susah…naper hah? manusia mmg cmni ke? saya pelik la… walaupun saya cuma sebuah metafora yg menggambarkan sesuatu pejal yg tidak realistik, tapi saya ada perasaan tau!! sampai hati derang… kdg2.. yg wat saya lagi pelik.. salah sorang bukan main nk pegang diri saya utk si dia.. tapi si dia lak.. wat tatau je… sian tau org yg setia ngan saya ni… tapi si dia pikirkan org lain lak… sedih kan kawan2? Akhirnya… mereka pun putus… yg setia tetap peluk saya…
hati dia ckp still dia tggu… utk bg diri saya kepada si dia… si dia lak.. wat tatau jer… dah tak mcm dulu… takde ‘i love u’ dah… takde ‘i miss u’ dah… last2 diri saya terbiar je cmtu… sedih kan kawan2??

Pastu ada lagi satu kisah ni… wow.. lagi best… saya suka sgt org ni… dia ni jenis setia.. sgt2 setia tau kawan2… even byk rival saya dtg nak curik hati dia,tapi dia stick ngan saya… sbb hati dia ckp.. dia cintakan pada sorang je… iaitu gadis idaman dia… tapi gadis tu tak nmpk… tapi dia rileks je…bg dia, memberi diri saya utk si dia adalah segala2nya… seres… saya rasa dihargai sgt2… tapi.. naper hah? manusia ni pelik… sian dia… si dia sanggup wat aper saje utk gadis tu… tapi masa tu gadis tu ada cinta lain… tapi seperti biasa, manusia ni pelikkan? mereka pudarkan je rakan seperjuangan saya tu… sian tau.. kawan saya tu baik… ye la.. dah nama pun ‘cinta’ gak kan? tapi ntah naper mereka pudarkan cmtu je… at last… gadis tu putus ngan ex dia… apa lagi… si setia ni pun amat gembira la… tapi ntah naper.. gadis tu susah sgt nk terima saya… maybe hati gadis tu mmg dah terparut dikerjakan ex dia tu.. ex dia wat bodoh je… susah tau.. kdg2 sian kt gadis tu.. kdg2 sian kt si setia nie…. itu la yg saya ckp… komplikasi sgt ke saya ni hah kawan2?? akhirnya, saat ditunggu tiba… si gadis tu mula nk menjinakkan hatinya ngan si setia ni… saya sgt seronok bila tgk muka si setia berseri2… dia bg diri saya utk gadis tu… mula2 mmg manis… sgt2 sweet dan cute sgt tau… tapi in the end, tetibe lak ex dia nk si gadis tu balik ke pangkuannya… last2 gadis tu mula jauhkan diri dia drpd si setia… si setia dah tak keruan… dan akhirnya si gadis tu tgglkan si setia utk bersama ex dia… sian kan laki tu? saya dah lamer tggl dlm hati gadis tu… saya dpt rasakan kehangatannya… akhirnya gadis tu cmpk dan bg balik diri saya kt si setia ni… cmtu je… at last.. si setia ni ntah jadik aper pun saya taktau.. paling last saya dgr… dia dah mula start mabuk, kaki clubbing hanya kerana kehilangan saya… tu yg saya pelik tau kawan2… naper pasal saya manusia jadik mcm nie? kuat sgt ke penangan saya nie? lepas kejadian tu, saya hilang… dibawa angin kpd sesorang yg mencari2 saya…

Tibalah saya hidup balik pada suatu ketika tu… si gadis yg jmpe saya… dan semmgnya dia sedang mencari2 saya tau… at last.. biler si gadis terpandang mata si jejaka ni, saya hidup kembali… si gadis tu peluk saya erat2 sgt… saya rindukan pelukan seumpama mcm tu tau… kawan2 nak tau? si gadis tu mula rapat ngan jejaka tu… dan jejaka tu rapat gak ngan gadis tu… auww… sweet sgt2.. eventhough xde aper2, si gadis tu sanggup wat aper saje utk si jejaka tadi.. seres.. dia serahkan segala2nya demi cinta jejaka tersebut… dan saya btul2 maksudkan segala-galanya… dia turut je perangai jejaka tersebut atas satu harapan agar si gadis ni dpt simpan diri saya cantik2 di dlm hati jejaka tu… sweet tak? hehehe… akhirnya, seperti biasa… manusia kan? mana pernah bersyukur apa yg ada di depan mata… sebelum mereka declare aper2, jejaka tu dah pandang pompuan lain… sian kan gadis tu… dah serah segala-gala tu… cuba kawan2 berada kt tmpt gadis tu.. apa kawan2 rasa? sgt hancurkan hati kawan2? tak patut kan jejaka tu wat cmtu…
tu yg saya pelik… kenapa diri saya dicipta utk mewujudkan sebuah tangisan yg pada mulanya tidak pernah terjadi?

In the end, saya tersadai di peluk seorang gadis yg amat baik… setiap ciri2 positif ada padanya… dia juga tercari2 saya di hati2 jejaka2 yg lain.. tapi tak pernah pun jumpa… tapi.. kalau kawan2 nak tau… sblom jmpe dia, saya berada dlm pelukan seorang jejaka… hehehe… best tau.. jejaka tu tggu punya la tggu gadis tu… hampir sedekad!! gler tak… hati jejaka tu ckp.. mmg disebabkan saya dia sanggup wat cmtu.. sweet tak kawan2? huhuhu~… tapi mulanya gadis tu tak nmpk… gadis tu tgh mengharapkan org lain… tapi org lain tu takmo pon terima dia… ntah aper salah dia pon saya tatau… tapi yg bestnyer… walaupun hati gadis tu terluka.. dan masih mengharapkan jejaka yg lain… even takleh lupa pon, dia gagahkan juga utk bg peluang pd jejaka ni… dan jejaka ni beri dia diri saya.. sbg hadiah terbaik yg tak pernah manusia terima sepanjang hayat…. at last… smpi mereka kawen dan beranak pinak, diri saya masih menjadi medium perhubungan suci mereka.. sweet kan? hehehe~ akhirnya.. dpt gak saya setel down dgn aman… tak mencari2 hati2 yg tidak menghargai saya… saya suka hidup saya kini!!

sampai di sini saja ok kawan2? jejaka ngan gadis tu nak sambut besday anak kedua mereka yg ke-9… saya perlu berada disitu utk merakam segala detik manis mereka ok? nnti.. kalau saya free… saya cerita la lagi kisah2 kawan saya yg lain lak… mereka pun byk cerita yg best2 utk dikongsi tau… sampai berjumpa lagi… bye kawan2!!

6 comments:

mummy roshie said...

sweetnyer story...i like it..!!!

kUfaZuke said...

thanx mummy... i'll write more... Just follow my blog... k?

Mista Cookies said...

hahaha..sweet??ni jiwang tahap cipan...lalalala

kUfaZuke said...

hahaha.. rock2 pun still kene ader bunga.. hahaha.. tak la robot sgt~

Cik Zetty said...

erk? nO kOmen! kufaz, tOlong jgn terlalu panjang. Bahaha!

kUfaZuke said...

baek miss zetty.. muaz2.. huhu~ bluekkk!!